اولین جلسه کارگروه شبکه ملی محرومیت زدایی دانش بنیان (محد) در استان سیستان و بلوچستان در تاریخ ۲۲ دی ماه سال ۱۴۰۰ از ساعت ۱۳:۳۰ لغایت ۱۹:۳۰ در محل پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان در شهر زاهدان با حضور اکثریت اعضاء و تنها یک غایب (حجه الاسلام رامندی) با سه دستور جلسه برگزار گردید که سه دستور این جلسه به شرح زیر است :
-
تشریح اهداف، فعالیتها و برنامههای شبکه ملی محرومیت زدایی دانش بنیان (محد)
-
تعیین رئیس و دبیر کارگروه
-
بررسی پروژههای پیشنهادی و تصویب پروژههای اولویت دار
در این جلسه که به ریاست دکتر شهیکی تاش و با حضور گروه اعزامی دبیرخانه مرکزی شبکه ملی محد برگزار گردید تمامی سه دستور فوق اجرا و مواردی نیز به تصویب اعضای کارگروه رسید که در زیر مصوبات این کارگروه ذکر شده است :
-
جناب آقای دکتر شهیکی تاش ریاست محترم پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس کارگروه شبکه ملی محد در استان سیستان و بلوچستان تعیین شدند.
-
جناب آقای دکتر مقدم به عنوان دبیر کارگروه شبکه محد در استان سیستان و بلوچستان تعیین و به عنوان مسئول پیگیری مصوبات کارگروه شبکه محد در این استان به دبیرخانه مرکزی شبکه محد معرفی میگردند.
-
مقرر گردید آیین نامه داخلی این کارگروه جهت تشکیل جلسات دورهای و منظم کارگروه تدوین گردد.
-
آموزش، گسترش و بسترسازی مناسب برای استاندارد سازی، افزایش کیفیت، بازاریابی و فروش محصولات صنایع دستی و روستایی در استان سیستان و بلوچستان با محوریت کارگروه شبکه محد در پارک علم و فناوری استان. ( اولویت ۱)
-
جناب آقای دکتر مقدم به عنوان دبیر کارگروه شبکه محد در استان سیستان و بلوچستان تعیین وبه عنوان مسئول پیگیری مصوبات کارگروه شبکه محد در این استان به دبیرخانه مرکزی شبکه محد معرفی میگردند.
- مقرر گردید در این زمینه با همکاری دبیرخانه ملی شبکه محد و پارک فناوری پردیس تعداد 2 مجموعه FAB صنایع دستی در استان سیستان و بلوچستان دایر گردد.
-
زمینه سازی برای گسترش و بهینه کردن کشت گیاهان دارویی متناسب و سازگار با اقلیم هر منطقه استان و با اولویت گیاهان دارویی با قابلیت تثبیت خاک و جلوگیری از بروز ریزگردها و نیز ایجاد بستر مناسب برای ایجاد کارخانه فرآوری گیاهان دارویی در استان با محوریت کارگروه شبکه محد در پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان. ( اولویت ۱)
همچنین موارد زیر به عنوان زیر موضوعات دارای اولویت در این پروژه تعیین گردید :
- بررسی کشت گیاهان دارویی در منطقه دلگان
- امکان سنجی استفاده از گیاهان اکالیپتوس موجود در منطقه دلگان جهت تهیه عصاره از این گیاه
- بررسی امکان ایجاد زیرساخت خشک کردن میوهها و گیاهان در مناطق مستعد استان
- بررسی و امکان سنجی کشت گیاهان دارویی سازگان و متناسب با اقلیم منطقه سیستان با محوریت زابل
-
فرآوری برگهای دور ریز درختان موز و خرما و... جهت تولید کاغذ، کمپست، نئوپان و... و ایجاد ارزش برای این مواد. ( اولویت ۱)
- مقرر گردید در زمینه تولید بیو اتانول و گاز متان از برگ دور ریز درختان موز و خرما با استفاده از تحقیقات و فعالیتهای دکتر رهبر رحیمی دبیرخانه ملی شبکه محد در با همکاری مسئول این پروژه اقدام نماید.
- مقرر گردید منطقه زرآباد به عنوان اولویت اول بررسی و امکان سنجی این پروژه تعیین شود.
-
ایجاد بستر و تجهیزات مناسب برای تصفیه و شیرینسازی آبهای نامناسب برای استفادههای مختلف نظیر شرب و کشاورزی. ( اولویت ۲ )
-
احداث نیروگاههای کوچک خورشیدی و بادی و استفاده از این تجهیزات برای تامین انرژی برق چاههای آب موجود در مناطق دارای سفره آبی مشترک با کشورهای همسایه. ( اولویت ۲ )
- مقرر گردید تا با بررسی و امکانسنجی صادرات برق این نیروگاههای برق خورشیدی و بادی کوچک سعی کرد تا میزان درآمدزایی این پروژه برای منطقه را افزایش داد.
-
تاسیس کارگاه یا کارخانه آب معدنی / آشامیدنی در منطقه مک سوخته سراوان یا مناطق با شرایط مشابه
-
احداث گلخانههای کوچک مقیاس و با سیستم تامین برق خورشیدی در مناطق روستایی جهت تولید محصولات کشاورزی جهت تامین نیاز مصرف همان منطقه
- مقرر گردید موارد ۱۰ و ۱۱ در کارگروه و توسط اعضا مورد بررسی بیشتر قرار گیرد تا در صورت تایید اعضا به عنوان پروژههای مصوب با اولویت درجه ۱ یا درجه ۲ در دستور کار کارگروه قرار گیرد.